tiistai 28. elokuuta 2012

Ensimmäinen bloggaus

Eli nyt minä sitten tämän blogin parin päivän takaisten puheiden ja harkinnan jälkeen avasin. Blogin nimi viittaa täällä käsittelemääni aiheeseen, eli roskiksista ruokailuun. Tämä on siis dyykkausblogi.

Tarkoituksenani olisi saada aikaan puhetta ja kaikenlaista keskustelua dyykkauksesta, mielipiteitä asiasta, pitää omaa harrastusta yllä sekä pitää helpommin lukua kaikesta siitä mitä sitä onkaan tullut löydettyä ilmaiseksi ja kuinka paljon rahaa on periaatteessa säästänyt. Mutta ehkä suurimpana tarkoituksenani on ylipäätään tuoda koko dyykkaus "elämäntapana" suurempaan huomioon. On oikeasti ihan sairasta kuinka paljon erityisesti hyviä elintarvikkeita heitetään päivittäin pois. Itseä ainakin kirpaisee ajatella kuinka jokaisessa kaupassa ympäri maailmaa heitetään ruokaa järjettömät määrät pois, ja niitä ruokia ei monesti kukaan käy hyödyntämässä koska:

a)katokset ovat lukittuja/vaikeasti sisäänpäästäviä
b)moni ei ylipäätään tiedä eikä tule ajatelleeksi dyykkausta
c)moni ei halua tehdä sitä koska pitää toimintatapaa jotenkin outona
d)moni luulee että ruoka on heti pilalla kun päivä vaihtuu käyttöpäivämerkinnästä seuraavaan

Itse dyykatessani otan tavaraa sen verran, kuin tiedän että tarvitsen/tulee syötyä. Kaikkea ei voi tai mahdu pakastamaan, eli tosiaan pitää vähän katsoa ottaako niitä leipäpusseja kaksi jotka voi syödä parin päivän sisään vai viisi, joista syö vain sen kaksi ja kolme heittää sitten pois kun alkavat näyttää huonolta. Viikon sisällä on kumminkin taas lisää samanlaisia tuotteita, joten ei ole mitään järkeä hamstrata ensimmäisenä iltana roskiksesta kaikkea, jos vaikka joku muukin tahtoo.

Lisätäänpä vielä se, että otan erittäin mieluusti vastaan kysymyksiä, vastailen niihin sitten kun vähän ensin tutustun tähän koko bloggaamisideaan. Eli vastaukset tulee sitten mahdollisesti kommenttikentässä (jos se on mahdollista tunnisteella) tai sitten teen aina välillä kollaasin kysymyksistä ja vastaan kaikkiin kerralla blogikirjoituksen muodossa, mikäli kysymyksiä/tekstejä joihin haluan vastata nyt yleensä ilmaantuu.

Loppuun vielä kuva toissailtaisen dyykkausreissun saaliista että saadaan saldo avattua!
     Yhteisarvo kaupan hyllyllä: ~18€

5 kommenttia:

 1. Hei tästä tulee varmasti tosi mielenkiintonen ja hyvä blogi, seurailen!
  Toivottavasti saatais tän myötä vähän karistettua dyykkauksesta sitä pahaa mainetta veks ja joku ehkä uskaltais jopa kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän asti olen ainakin huomannut että aika moni on innostunut aiheesta ja muutama jopa käynyt heti kokeilemassa, hyvin tuloksin. Aina on niitä jotka karsastaa koko ideaa että tonkii roskiksista ruokaa ja sitten vielä syö sitä, mutta heidän menetyshän se vain on. Harmi tietty sinäänsä kuitenkin, menee vain enemmän ruokaa hukkaan.
   Seurailehan toki, pyrin bloggaamaan aika ahkerasti. Toivottavasti innostukseni tähän bloggailuun pysyy yhtä kuumana vielä kauan aikaa kuin tässä nämä ekat päivät on pysynyt :)

   Poista
 2. Varmaan viidettä kertaa kenkiäni jeesusteipillä korjatessa pari päivää sitten tulin miettineeksi, että kuinka paljon esimerkiksi vaateketjut heittävät tavaraa energiajätteeseen. Luin Kuningaskuluttajan artikkelinkin aiheesta. Todella surullista, että osa ketjuista vielä valehtelee lahjoittavansa tuotteet hyväntekeväisyyteen, mutta itse hyväntekeväisyysjärjestöillä ei ole mitään käsitystä itse lahjoituksista... Ja tää nimenomainen suomalainen l a k i elintarvikkeiden käyttökelposuudesta on jotenkin ristiriidassa kaikkien niiden leipäjonolaisten kanssa. Ahdistavaa.
  Mutta alan itsekin seuraamaan tätä blogia. Kiinnostaisi kokeilla, mutta veikkaan että kaverit pitäisivät lähinnä pöhkönä. Karsastavat vähän jo tuota pullojen ja tölkkien noukkimista, vaikka itse en siinä näe oikeastaan muuta kuin rahaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ylipäätään minkään käyttökelpoisen poisheittäminen on oikeasti aika surullista. Siellä ne kaatopaikalla menevät sitten viimeistään täysin käyttökelvottomiksi, ja hyvällä tuurilla saadaan ehkä uusiokäyttöön tai raakamateriaaleiksi, mutta tuntuu että aika vähäiseksi on jäänyt kierrätyskulttuuri Suomessa.

   Kavereiden katseista ei oikeasti tarvitse välittää, voit perustella tekosi ihan vain sillä että on _oikein_ tehdä näin. Toki, huonohan minun on sanoa kun omat kaverit ovat ihan täysin messissä tässä jutussa, ja käydään monesti yhdessä dyykkaamassa.

   Ja joo, alahan lueskelemaan tätä blogia, ja rohkaistu jossain välissä itsekin kokeilemaan :3

   Poista
 3. Erittäin ilahduttavaa havaita että yhä useammat kiinnostuu dyykkaamisesta. Varsinkin ruoan dyykkamisesta voi monella ola likainen mielikuva mutta kyllä dyykillä käyminen on jopa helpompaa kuin kaupassa käynti =D Ja tulee kokeiltua kaikenlaisia erikoisia tuotteita joita ei kaupasta koskaan tulisi ostettua. Ja jos ulkopuoliset sattuu näkemään, niin hyvä vain että näkevät että kaupan takaa lähdetään selkä vääränä ruokaa kantaen, eli jotainhan sieltä täytyy löytyä =)

  -Nirppu

  VastaaPoista