keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Sateen vaikutus

Katselin tunti sitten ikkunasta pihalle hetken aikaa ja mietin, että onpa kurja kun sataa.

Yht'äkkiä jälkeen mieleeni juolahti ajatus

Mietin, että voisiko sade vaikuttaa vakiodyykkauspaikkani myyjien ajatuksiin siten, että heidän aivojensa sähköinen liikenne kulkeutuisi mahdollisesti sellaisille raiteille kuin "tuollahan sataa, tuskimpa kukaan tänään vaivautuu dyykkaamaan, nyt ei jaksa kyllä turhan päiten aukoa noita lihapakkauksia".

Ei kun kertakäyttösadetakki (joka oli onnekseni jäänyt ylimääräiseksi joltakin festarireissulta) niskaan ja yökävelylle. Kiipeäminen tuotti tällä kertaa vähän enemmän ongelmia ja vaarallisia tilanteita liukkauden takia, mutta muuten kaikki meni niin kuin normaalistikin; aidan yli ja roskiksille.

En sitten tiedä osuinko veikkauksellani loppujen lopuksi oikeaan vai oliko myyjillä muuten vain poikkeuksellisen hyvä päivä (ehkä he pitävät sateesta, se kun sopii heidän sekopäisten mieliensä synkkään todellisuuteen jossa maailma on musta ja ruokien poisheittäminen on yleinen harrastus), mutta tälläiset setit löytyi tällä kertaa.

    Yhteisarvo kaupan hyllyllä: ~44€
Jätti vitun potti!
Mikään, siis ei yksikään liha- eikä muukaan paketti ollut avattuna! Jätin roskikseenkin kaksi possupihvi- ja fileesuikalepakkausta, kymmenen paussipakkausta ja pari makkarapakettia mahdollisten muiden dyykkaajien varalta. Paussien todellisesta arvosta minulla ei oikeastaan ole mitään hajua, mutta laskutoimituksessa merkitsin ne 2€ kappalehinnalla oleviksi. Eli tuo yhteenlaskettu hinta 44€ ei kyllä paljoa voi heittää. Ja onpahan nyt välipalasyömistä taas pitkäksi aikaa!

Ihmetystä jättimäisen saaliin lisäksi tuotti tuo Marli-mehu.
Tämä yksilö kun ei ole mennyt edes vanhaksi. Pakkaus ei ole juurikaan ruttuinen enkä kyllä muutakaan vikaa siitä löytänyt. Liekö ollut sitten kaupan lattialla ja sieltä löytänyt tiensä "pilalle menneenä" roskikseen. No, eipä se minua haittaa!

Tällä viikolla syödään kyllä hyvin!

12 kommenttia:

 1. Eikös nuo Marlin mehut vielä myydäkin lämpimästä? :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ja niin kaikki muutkin mehut tuossa samaisessa kaupassa. Mikä lie outous sitten tapahtunut :D

   Poista
  2. Onneksi olkoon osuit kultasuoneen, itse ei ole löytynyt leivän lisäksi mitään mainittavaa.

   Poista
  3. Tuo valintatalo on tosiaan aina välillä melkoinen kultasuoni, mutta välillä tuntuu että sieltä ei löydä yhtikäs mitään. Nyt kyllä kävi järjetön tuuri!
   PS tahtoisin itsekin vain löytää pitkästä aikaa leipää :3

   Poista
 2. Missäs päin oulua blogin pitäjä dyykkailee?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sijainnin pidän Oulun tarkkuudella ihan omana & kaveripiirin tietona :3

   Poista
 3. Hieno aarre.

  Juuri sain kämpän ihan erään valintatalon läheltä. Googlestreetviewin perusteella roskiksille vapaa pääsy. Pari vuotta vanhaa kuvaahan se on muttei siinä olisi mitään järkeä ruveta kasaamaan mitään aitaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No pari vuotta voi muuttaa paljonkin asioita. Eräs K-kauppa parin kilometrin päässä aitasi omat roskiksensa n. vuosi sitten. Ilmeisesti oli alle 15 päristelijät käyneet sotkemassa roskakatoksen.
   Toivotaan ettei sulle ole käynyt yhtä huono tuuri :3

   Poista
 4. noin pikaisesti pienen iltalenkin aikana kävin katselemassa tuiran paikkoja läpi mutta todella huonolta näytti joko lukittu tai muuten hirveillä valoilla ja kameroilla vahdittuja paikkoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuirassa tilanne näytti ihan tosi surkealta kun kerran käytiin siellä. Siellä on tosin se ABC tai mikä lie huoltoasema, niin sen roskiksia en ole koskaan käynyt tutkimassa. Liekkö että heittäisivät esim. jo valmiiksi lämmitetyt ruoat sinne sulkemisajan jälkeen?
   Lidlin roskisten vierestän tosin löytyi kaksi energiajuomaa :3

   Poista
 5. Moikka, tosi mielenkiintonen blogi! Oon ite viel kaupas töissä ni jännää lueskella :) tuli mieleen muutamia kysymyksiä:

  1. Ootko ikinä sairastunut syötyäsi dyykkaamiasi ruokia? mietin vain, että ainakin meidän kaupassa hävikit ovat monia, monia tunteja huoneenlämmössä kun ovat otettu pois myynnistä kun laiskureina emme niitä jaksa/kerkeä heti roskiin viemään + kirjaamaan hävikkiin. Mietin lähinnä noita lihatuotteita, vai säilyvätkö ne suojapakkauksissaan ilman oikeaa lämpötilaa. Itsehän olen siis aivan uuno kesäpirkko työssäni, en tiedä mistään mitään :D

  2. Eivätkö roskikset haise tosi pahalle ja ole tupaten täynnä, onko tonkiminen hankalaa. Lisäksi meillä on hyvin paljon homeisia hedelmiä (anteeks, ollaan tosi epäesimerkillinen kauppa :D:D) ainakin pari kertaa viikossa kun HeVi käydään perusteellisesti läpi.

  Mustaki olis tosi hauska että saisin hyödyntää noita työpaikkani "vanhentuneita" tuotteita, mutta se luokiteltaisiin varastamiseks!

  kiitos blogistasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy varmaan tehdä erikseen bloggaus näistä kysymyksistä ja vastauksista, kun tuntuu että tulee niin paljon kysymyksiä aina välillä. :)

   En ole koskaan sairastunut. Joskus alkudyykkausaikoina tuntui ehkä jotain mahanpuruja, mutta luultavasti sekin oli vain aivojen tuottama aistiharha kun ei ollut vielä tottunut siihen ajatukseen että ei se ruoka ole oikeasti miksikään mennyt.
   Lisäksi en usko että esimerkiksi ne lihat olisivat miksikään menneet, vaikka olisivat muutamia tunteja epäsuotuisassa lämmössä. Heittäisitkö itse muka pois lihapaketin jonka olisit vahingossa unohtanut pöydälle kauppareissun jälkeen pariksi tunniksi?

   Haisee kai ne roskikset, luonnollisesti. Tuskin niitä kovin usein putsataan/uusitaan. Mutta ei ne kuitenkaan silleen läpitunkevasti haise, paitsi ehkä biojätelaatikot.
   Roskikset harvoin ovat tupaten täynnä, kun jätehuolto käy varmaan joka kolmas päivä vähintään tyhjentämässä noita.

   Lisäksi tonkimista helpottaa se, että monesti kaikki yhden päivän poisheitettävät kamppeet on laitettu aina yhteen muovipussiin, eli niitä voi sillälailla järjestelmällisesti kyllä käydä läpi ja nostella pois tieltä helposti.

   Hedelmiin ja selvästi pilallaoleviin tuotteisiin en tosiaan koske muutenkaan, eli ei niistä ole huolta :3

   Ole hyvä blogistani :3

   Poista